Scorpions Racing team naar Cycling Zandvoort


Als onderdeel van het internationale raceprogramma komt het Scorpions Racing Team naar Zandvoort om deel te nemen aan de 24 uur race georganiseerd door Exventure.

De 24 uur van Zandvoort was in 2014 de eerste endurance race waar het team, toen nog Baum Cycles endurance team, aan deel nam. Inmiddels zijn we vele jaren verder en komt het team na een aantal jaren van afwezigheid terug naar het circuit in de duinen.

Scorpions Racing Team zal in Zandvoort op volle sterkte aantreden met twee teams van vier coureurs en Thijs Verbrugghe als solorijder. Thijs heeft nog altijd het afstandsrecord als solist in handen. De Belgische solo coureur van het team wil dit record in 2022 aanscherpen.

Ondanks overwinningen in BrandsHatch, LeMans, Monza en Zolder heeft het team echter nog nooit gewonnen op Zandvoort. De coureurs zijn er dus op gebrand om deze cup toe te voegen aan de riante prijzenkast. Of dat lukt hangt van veel factoren af zoals de concurrentie en alle ontberingen die je tijdens een race van meer als 1000 kilometer tegenkomt.

Met welke coureurs het team, naast Thijs Verbrugghe als solist, zal aantreden op Zandvoort wordt later bekendgemaakt. Het team is blij dat Zandvoort terug op de kalender staat. Op dit circuit is alles voor het team begonnen en na de verschillende groeifases die het team heeft doorlopen is het mooi om terug te keren naar dit fantastische circuit.