Doe mee


De 24 uursrace van Cycling Zandvoort is inmiddels niet meer weg te denken op het Circuit. Eens per jaar worden alle pitboxen ingericht voor fietsers. Is de Tarzancorner ingericht als camping en wordt er op het circuit gekoerst in plaats van gescheurd! In verband met de huidige Covid-19 situatie houden we er rekening mee dat de 24 uursrace mogelijk niet door kan gaan, wanneer dit het geval is zal de 6 uurs race het alternatief zijn voor de 24 uursrace.

De 24 uursrace:

De 24 uurs wielerwedstrijd is een ideale wedstrijd om met een groep vrienden, collega’s of familieleden aan mee te doen. Het is een wedstrijd in estafettevorm waarbij er dus 24 uur lang iemand van je team op de baan is. De rest van het team vermaakt zich rondom het circuit, met het maken van eten en uitrusten op de teamplek of laat zich vermaken op het circuit. We hebben verschillende klassementen dus er kan op ieder niveau gefietst worden. Sommige teams gaan echt voor de sportieve prestatie, anderen proberen om 24 uur lang de barbecue aan te houden tijdens het fietsen. De 24 uursrace kan gefietst worden in de volgende samenstellingen.

  • Solo
  • Duo
  • Teams tot 4 personen
  • Teams tot 8 personen
  •  Damesteam tot 8 personen
  •  Bedrijfsteam

Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de “Snelste wielerzaak van het hele land bokaal”. In dit klassement nemen team van wielerzaken het tegen elkaar op om te bepalen welke wielerzaak de snelste is op de racefiets. Deelnemen aan de “snelste wielerzaak van het hele land bokaal” is alleen mogelijk voor deelnemers wie zijn ingeschreven onder de teamnaam van een deelnemende wielerzaak.

 

De 6 uursrace:

Op zondagochtend starten we met de 6 uurs race. Hierbij gaan wielervrienden, collega’s of familieleden in estafette vorm 6 uur lang koersen over het Circuit. Ook voor solisten is het een ultieme uitdaging om deze race te volbrengen en een zo ver mogelijke afstand neer te zetten. De 6 uursrace kan gefietst worden in de volgende samenstellingen:

  • Solo
  • Duo
  • Team tot 3 personen

Een nieuwe titel om voor te koersen onder de wielerclubs is de “Snelste wielerclub van het land op het circuit van Zandvoort. In dit klassement strijden teams van 1 tot en met 3 personen om welk team er de meeste ronden aflegt tijdens de 6 uurs race van Cycling Zandvoort. Het deelnemen aan de “snelste wielerclub van het land op het circuit Zandvoort” is mogelijk wanneer deelnemers zich inschrijven onder de teamnaam van een deelnemende wielerclub.

De 3 uursrace:

Op zondagmiddag wordt er in de laatste uurtjes van de 24 uursrace nog een 3 uursrace gestart. Dit is de uitgelezen kans voor iedereen die al eens op het circuit heeft willen fietsen en voor degene die de strijders van de 24 uursrace een hart onder de riem willen steken door de laatste paar uurtjes gezamenlijk door te brengen. Ook voor de echte hardrijders is het een perfecte mogelijkheid om eens echt de snelheid te kunnen testen op perfect asfalt zonder stoplichten, rotondes en drempels. Deelname aan de 3 uursrace kan alleen als solist.

 

previous arrow
next arrow
Slider

Het voorlopige programma:

Zaterdag:

09:00 uur – 11:30 uur Raceblok 1
11:30 uur – 14:00 uur Raceblok 2
14:00 uur – 16:30 uur Raceblok 3

17:00 uur Ridersbriefing 24 uurs race
17:45 uur Opstellen start 24 uurs race
18:00 uur Start van de 24 uurs race

Zondag

11:00 uur Start van de 6 uurs race
14:00 uur Start van de 3 uurs race
17:00 uur Finish van de 3- en 6 uurs race
17:30 uur Prijsuitreiking 3- en 6 uurs race
18:00 uur Finish van de 24 uurs race
18:30 uur Prijsuitreiking 24 uurs race
19:00 uur – 21:00 uur Raceblok 4

Accommodatie

Tijdens een 24 uurs race wil je natuurlijk ook een plaats waar je met je team kunt bivakkeren en bijkomen van de races. Kies daarom voor een pitbox die je zelf naar eigen wens kunt inrichten of een plaats op de camping waar je mag gaan staan met je camper of tent.

Pitboxen

Deelnemers kunnen de ultieme beleving van het circuit ervaren door tijdens de race in een pitbox te bivakkeren. Als team kun je via de inschrijfmodule een pitbox reserveren. Bij het huren van een pitbox heb je twee mogelijkheden: een gedeelde pitbox (voor maximaal 16 deelnemers) of een eigen pitbox. Een pitbox is voorzien van een douche en een toilet.

Kosten pitbox:
Gedeelde pitbox €150,- (voor max. 16 deelnemers)
Exclusieve pitbox €250,-

Camping / Overnachten
Kom je liever met een caravan, camper of tent… dat kan natuurlijk ook. Ieder jaar creëren we een camping in de tarzancorner. Vanaf de camping kun je de baan mooi in de gaten houden en zit je midden in het evenement. Let op: de meeste ondergrond is asfalt (hier mogen/kunnen geen haringen in geslagen worden). Stroom is hier aanwezig, u dient zelf voor verlengkabels en eventueel haspels te zorgen. In de buurt van de camping zijn douches en toiletten aanwezig. De kosten voor een kampeerplaats bedragen € 30,-. De camping plaats is 7 meter x 5 meter. De campingplaats dient vooraf te worden gereserveerd. Bij de indeling van het terrein zullen we ervoor zorgen dat de teams zoveel mogelijk bij elkaar komen te staan.

Kosten camping €30,- incl stroom.

previous arrow
next arrow
Slider

Teamtransponder

Ieder team krijgt een transponder. Deze zit verpakt in een bidon. Het is de bedoeling dat de rijdende deelnemer de bidon vervoert in een bidonhouder op het frame van de fiets. Dit zodat hij laag bij de grond zit en dus goed herkend kan worden door de lussen in de weg. Let op: er mag niks worden toegevoegd aan de bidon! Dus ook geen andere transponders, drinken of een reparatieset. Tijdens de race kun je alle resultaten en ranglijsten live volgen via Race Results.

Veiligheid

Iedere deelnemer die zich op het parcours bevindt is verplicht een helm te dragen. In de avond & nacht is goede verlichting verplicht: een goede voorlamp en een rood achterlicht. Zonder goede verlichting kan de organisatie de deelnemer van het parcours halen of de toegang ertoe ontzeggen. Wanneer een deelnemer een ongeval ziet is hij verplicht dit te melden bij de organisatie. Lees voor inschrijving goed het Regelement Cycling Zandvoort 2021 door zodat alle regels duidelijk zijn.