Doe mee


Eens per jaar worden alle pitboxen ingericht voor fietsers. Is de Tarzancorner ingericht als camping en wordt er op het circuit gekoerst in plaats van gescheurd! Tijdens het Cycling Zandvoort Weekend kan je mee doen aan de 24-uurs race, de 6-uurs race of de 3-uurs race.

 

DE 24 UURSRACE:

De 24 uurs wielerwedstrijd is een ideale wedstrijd om met een groep vrienden, collega’s of familieleden aan mee te doen. Het is een wedstrijd in estafettevorm waarbij er dus 24 uur lang iemand van je team op de baan is. De rest van het team vermaakt zich rondom het circuit, met het maken van eten en uitrusten op de teamplek of laat zich vermaken op het circuit. We hebben verschillende klassementen dus er kan op ieder niveau gefietst worden. Sommige teams gaan echt voor de sportieve prestatie, anderen proberen om 24 uur lang de barbecue aan te houden tijdens het fietsen. De 24 uursrace kan gefietst worden in de volgende samenstellingen.

  • Solo
  • Duo
  • Teams tot 4 personen
  • Teams tot 8 personen
  •  Damesteam tot 8 personen
  •  Bedrijfsteam

Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de “Snelste wielerzaak van het hele land bokaal”. In dit klassement nemen team van wielerzaken het tegen elkaar op om te bepalen welke wielerzaak de snelste is op de racefiets. Deelnemen aan de “snelste wielerzaak van het hele land bokaal” is alleen mogelijk voor deelnemers wie zijn ingeschreven onder de teamnaam van een deelnemende wielerzaak bij de 6-uurs race.

De 6 uursrace:

Op zaterdagmiddag starten we met de 6 uurs race. Hierbij gaan wielervrienden, collega’s of familieleden in estafette vorm 6 uur lang koersen over het Circuit. Ook voor solisten is het een ultieme uitdaging om deze race te volbrengen en een zo ver mogelijke afstand neer te zetten. De 6 uursrace kan gefietst worden in de volgende samenstellingen:

  • Solo
  • Duo
  • Team tot 3 personen

De 3 uursrace:

Op zaterdagmiddag start ook de 3-uurs race. Dit is de uitgelezen kans voor iedereen die al eens op het circuit heeft willen fietsen. Ook voor de echte hardrijders is het een perfecte mogelijkheid om eens echt de snelheid te kunnen testen op perfect asfalt zonder stoplichten, rotondes en drempels. Deelname aan de 3 uursrace kan alleen als solist.

Formation lap bewoners Zandvoort en omstreken:

Op zaterdagmiddag 15:30 uur, voor de wedstrijd aan bestaat er de mogelijkheid voor de inwoners van Zandvoort en omstreken om gratis één rondje op het circuit te fietsen. Iedereen is welkom, vaders, moeders, kinderen opa’s en oma en alles wat er bij hoort! Zo voel en proef je de beleving. Wil je hier aan meedoen? Zorg dan dat je bij de start bent om 15:15 uur met je eigen fiets.

cycling zandvoort 2
A38I0078
17.06.2018. Cycling Zandvoort 2018. Foto: Chris Schotanus/Essay produkties
17.06.2018. Cycling Zandvoort 2018. Foto: Marijn Schotanus/Essay produkties
A38I0466
17.06.2018. Cycling Zandvoort 2018. Foto: Chris Schotanus/Essay produkties
previous arrow
next arrow

Het voorlopige programma:

Zaterdag 11 juni:

11:00 Camping geopend
11:00 Registratie geopend
15:30 Briefing
15:30 Formation lap bewoners Zandvoort en omstreken
16:00 Start 24-uurs, 6-uurs & 3-uurs race
19:00 Finish 3-uurs race
22:00 Finish 6-uurs race

Zondag 12 juni

16:00 Finish 24-uurs race
16:30 Prijsuitreiking 24-uurs race

Accommodatie

Tijdens een 24- en 6- uurs race wil je natuurlijk ook een plaats waar je met je team kunt bivakkeren en bijkomen van de races. Kies daarom voor een pitbox die je zelf naar eigen wens kunt inrichten of een plaats op de camping waar je mag gaan staan met je camper of tent.

Pitboxen

Deelnemers kunnen de ultieme beleving van het circuit ervaren door tijdens de race in een pitbox te bivakkeren. Als team kun je via de inschrijfmodule een pitbox reserveren. Bij het huren van een pitbox heb je twee mogelijkheden: een gedeelde pitbox (voor maximaal 16 deelnemers) of een eigen pitbox. Een pitbox is voorzien van een douche en een toilet.

Kosten pitbox:
Gedeelde pitbox €150,- (voor max. 16 deelnemers)
Exclusieve pitbox €250,-

Camping / Overnachten
Kom je liever met een caravan, camper of tent… dat kan natuurlijk ook. Ieder jaar creëren we een camping in de tarzancorner. Vanaf de camping kun je de baan mooi in de gaten houden en zit je midden in het evenement. Let op: de meeste ondergrond is asfalt (hier mogen/kunnen geen haringen in geslagen worden). Stroom is hier aanwezig, u dient zelf voor verlengkabels en eventueel haspels te zorgen. In de buurt van de camping zijn douches en toiletten aanwezig. De kosten voor een kampeerplaats bedragen € 30,-. De camping plaats is 7 meter x 5 meter. De campingplaats dient vooraf te worden gereserveerd. Bij de indeling van het terrein zullen we ervoor zorgen dat de teams zoveel mogelijk bij elkaar komen te staan.

Kosten camping €30,- incl stroom.

 

Eten en drinken arrangement

Wil je de gehele dag ontzorgt worden op het gebied van eten en drinken? Je kunt nu een arrangement boeken en genieten van culinaire hoogstandjes op het circuit van Zandvoort.

Klik hier voor meer info over het arrangement

Kosten: €100,-
Aanmelden via: leroy@exventure.nl

 

 

19jun16-0011
35463282_2219398128075375_5557011056171155456_n
17.06.2018. Cycling Zandvoort 2018. Foto: Chris Schotanus/Essay produkties
header-image-07
header-image-06
previous arrow
next arrow

Teamtransponder

Ieder team krijgt een transponder. Deze zit verpakt in een bidon. Het is de bedoeling dat de rijdende deelnemer de bidon vervoert in een bidonhouder op het frame van de fiets. Dit zodat hij laag bij de grond zit en dus goed herkend kan worden door de lussen in de weg. Let op: er mag niks worden toegevoegd aan de bidon! Dus ook geen andere transponders, drinken of een reparatieset. Tijdens de race kun je alle resultaten en ranglijsten live volgen via Race Results.

Veiligheid

Iedere deelnemer die zich op het parcours bevindt is verplicht een helm te dragen. In de avond & nacht is goede verlichting verplicht: een goede voorlamp en een rood achterlicht. Zonder goede verlichting kan de organisatie de deelnemer van het parcours halen of de toegang ertoe ontzeggen. Wanneer een deelnemer een ongeval ziet is hij verplicht dit te melden bij de organisatie. Lees voor inschrijving goed het Regelement Cycling Zandvoort 2022 door zodat alle regels duidelijk zijn.