Koersen voor het World Bicycle Relief in 2021


Ook tijdens Cycling Zandvoort 2021 zullen wij ons weer inzetten om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar zal er over het circuit gekoerst worden voor het World Bicycle Relief. Wil jij ook meefietsen tijdens Cycling Zandvoort voor het World Bicycle Relief en draag jij daarmee bij aan het welzijn en de mobiliteit in ontwikkelingslanden?

Het World Bicycle Relief is een internationale, non-profit organisatie die gespecialiseerd is in grootschalige, uitgebreide fietsdistributieprogramma’s. Niet alleen om de armoede in ontwikkelingslanden de wereld uit te helpen, maar ook om meer mensen gelijke kansen te kunnen bieden door middel van deze vervoersmiddelen.

Zowel vóór als tijdens Cycling Zandvoort zetten deelnemers en de organisatie zich in om een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen voor dit goede doel. Niet alleen door middel van donaties aan de deelnemers, maar ook door middel van de verkoop van Koerspret wielerbier of het deelnemen aan de loterij kan er geld voor dit goede doel worden ingezameld.

Met het geld dat voor het World Bicycle Relief wordt ingezameld, zet het World Bicycle Relief fietsen in. Deze fietsen zorgen er voor dat er meer mobibliteit komt in ontwikkelinglanden waardoor mensen een opleiding kunnen volgen, op hun werk kunnen komen, medische zorg kunnen krijgen én voornamleijk het bieden van betere kansen aan vrouwen om meer gelijkheid te brengen. Tijdens Cycling Zandvoort wordt er dit jaar dus gefietst, om meer mensen in ontwikkelingslanden te kunnen laten fietsen!

Momenteel is het World Bicycle Relief voornamelijk werkzaam in Colombia, Ghana, Kenia, Malawi, Zambia en Zimbabwe. Toch blijft het niet enkel bij deze landen, het World Bicycle Relief heeft namelijk al meerdere projecten in andere landen gehad waaronder Angola, Nigeria, Sudan, Peru, Sri Lanka, Indonesië, Ivoorkust, Thailand en Zuid-Afrika.

Met de acties van het World Bicycle Relief is er een zekere impact op de gebieden waarin deze organisatie werkt. Ze hebben de bewoners in deze ontwikkelingslanden de voordelen van:

Kortere reistijden

Vermindering in absenties op school tot wel 28%

Verbeterde academische prestaties

Verbeterde levering van zorg en medicatie, dokters kunnen maar liefst 88% meer bezoeken brengen aan patiënten.

Verbetering in handel op lange afstanden en verdere markten.

Verbeterd inkomen voor boeren en entrepreneurs, er kan tot wel 25% meer zuivel worden verhandeld door boeren in deze ontwikkelingskanden. Dit draagt niet alleen bij aan het inkomen van de boeren, maar ook aan het aanbod zuivel op de markt voor burgers.

Bekijk op www.worldbicyclerelief.org hoe jij je verder kunt inzetten om de mobiliteit in derde wereldlanden te vergroten, doe een donatie aan dit goede doel, koop een lot voor de loterij of bestel Koerspret wielerbier op www.cyclingzandvoort.nl.