Cycling Zandvoort 2020, riding for world bicycle relief!


World Bicycle Relief is het goede doel van Cycling Zandvoort geworden. Het fietsevenement op Circuit Zandvoort zal op 13 en 14 juni 2020 gehouden worden. Het is het eerste fietsevenement dat er nadat de Formule 1 op bezoek is geweest gehouden gaat worden. Uniek natuurlijk, om met je vrienden op het asfalt te rijden waarop ook Max Verstappen in actie is geweest

Racen

Het weekeinde zal bestaan uit een 24 uursrace en een 6 uursrace. Deelnemers kunnen meedoen als solist, of in teams van 2, 4 of 8 personen. In estaffevorm probeert ieder team zoveel mogelijk afstand af te leggen. Een bidon met daarin een transponder dient daarbij als estafette stokje, deze wordt in de wisselzone doorgegeven. Hoe lang een teamlid rijdt voordat hij of zij wordt afgewisseld, is aan het team zelf. Iedereen kiest daarin zijn eigen strategie. Naast de races zijn er diverse testmogelijkheden van producten en is er na afloop van de 24 uursrace het fietsgedeelte van de triatlon op het Circuit.

Sfeervol

Teams verblijven in pitboxen, of op de paddockcamping. Dat maakt het tot een sfeervolle, festivalachtige setting. Teamleden die niet rijden pakken hier hun rust of worden door verzorgers van hun teams verwend met een massage of een versgebakken pannenkoek. Vrienden en bekenden van de teams kunnen kostenloos langskomen en zo hun favorieten aanmoedigen. Meedoen aan de 24 uursrace is natuurlijk uniek, je rijdt op een zomeravond de nacht in en rijdt de ochtend tegemoet. Teams die wat minder tijd hebben, of die voor een eerste keer een etmaal rond wat te uitdagend lijkt rijden de 6 uursrace. Zo biedt Cycling Zandvoort voor iedere fietser, fanatiek en recreatief, een mooie uitdaging.

Goed doel: World Bicycle Relief

World Bicycle Relief is een internationale, non-profit organisatie die gespecialiseerd is in grootschalige, uitgebreide fietsdistributieprogramma’s om de armoede in ontwikkelingslanden de wereld uit te helpen. Met door haar opgehaalde gelden zet World Bicycle Relief fietsen in. Deze fietsen brengen mobiliteit waardoor mensen een opleiding kunnen volgen, op hun werk kunnen komen, medische zorg kunnen genieten en met name vrouwen betere kansen brengt. Tijdens Cycling Zandvoort wordt dus gefietst om deze fietsen te kunnen bekostigen.

Informatie en inschrijven

Meer informatie is te vinden op www.cyclingzandvoort.nl . Op deze website kun je ook al inschrijven. De Kerstdagen en de jaarwisseling zijn natuurlijk bij uitstek het moment om met vrienden of familie een team van rijders en begeleiders samen te stellen, in te schrijven en toe te werken naar Cycling Zandvoort op 13 en 14 juni 2020. De samenwerking met World Bicyce Relief zal de komende periode ingevuld gaan worden. Voor meer informatie over World Bicycle Relief kijk op www.worldbicyclerelief.org .